OPFOR

In de opleiding tot oefentegenstander (OPFOR) word je opgeleid tot een waardevolle partner in het ondersteunen van operationele oefeningen voor gewapende eenheden en hulpdiensten. Deze opleiding richt zich op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden, zoals acteren vanuit het perspectief van de tegenstander en het veilig toepassen van vuurwapenvaardigheden en hand-tot-hand gevechtstechnieken. Je leert niet alleen de onderwijstechnische voordelen van gesimuleerde tegenstand, maar ook hoe je effectief kunt bijdragen aan realistische trainingsscenario’s. Hierdoor verbeter je niet alleen de effectiviteit van de oefeningen, maar versterk je ook de voorbereidingen van deelnemers op hun operationele taken.

Onze opleidingen zijn opgebouwd uit leereenheden die een flexibele structuur bieden. Elke leereenheid kan zelfstandig worden gevolgd en biedt volledig afgeronde kennis en vaardigheden, maar kan ook worden gecombineerd als onderdeel van een breder opleidingstraject. De opleiding wordt opgebouwd uit een standaard set leereenheden die samen de opleiding vormen. De opleiding instructeur bestaat uit zeven leereenheden en vier contactdagen. Van de deelnemer wordt tevens voorbereiding in eigen tijd verwacht. Er is per opleidingsmoment ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

De opleiding kan ook aangevuld worden met optionele leereenheden naar gelang de leerbehoefte of doelstelling van de organisatie. Dit heeft invloed op de duur, niveau, toetsing en kosten van de opleiding. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Alle (gast) docenten en instructeurs van Condor O&T zijn vak experts uit de branche, die gezamenlijk de opleidingsprogramma’s hebben ontwikkeld. Naast het hebben van jarenlange ervaring in het bieden van onderwijs, zijn onze docenten intern geschoold en gecertificeerd in de nieuwste inzichten in didactiek. Hierdoor wordt het bieden van inhoudelijk hoogwaardige opleidingen gegarandeerd.

De opleiding OPFOR wordt gegeven door een van de volgende docenten en instructeurs:

Martijn

Martijn

Specialist opleiden

Martijn is cognitief psycholoog en onderwijskundige met ervaring als docent psychologie aan de universiteit. Hij heeft onderzoek gedaan naar de cognitieve invloeden van stress bij militairen. Daarnaast is hij actief als brandweerman en heeft hij bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van het Nederlandse brandweeronderwijs. Ook geeft hij sinds 2016 training in (militaire) zelfverdediging. Zijn passie ligt bij het ontwikkelen en verzorgen van hoogwaardig onderwijs voor hulpdiensten en defensie, waarin hij zijn expertise en praktijkervaring combineert.

Simon

Simon

Specialist beveiliging

Simons carrière begon in de beveiliging van hoog-risico objecten. Al meer dan twintig jaar zet hij proactieve beveiligingsmethoden, kennis van fysieke beveiligingsmaatregelen en contra-inlichtingen in. In 2012 werd hij gevraagd om trainingen te geven in Security Questioning, Proactieve Dreigingsinschatting (predictive profiling), Quality Assurance, Krav Maga en meer voor, onder andere overheidsorganisaties en particulieren. Simon spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Karim

Karim

Specialist vuurwapenveiligheid

Karim is een ervaren specialist op het gebied van vuurwapenveiligheid en vuurwapen- en munitietechniek en uitrusting. Met zijn uitgebreide kennis zet hij zich in voor het opzetten van multidisciplinaire samenwerkingen, zodat instanties als hulpdiensten en militaire eenheden optimaal voorbereid zijn op hun werk. Zijn aanpak richt zich niet alleen op hoogwaardige training, maar ook op het juiste gebruik en onderhoud van materialen en uitrusting. Karim werkt nauw samen met experts uit diverse vakgebieden om een veilige, effectieve werkomgeving te creëren waarbinnen teams kunnen opereren met de hoogste standaarden in veiligheid en precisie.

Bryan

Bryan

Specialist Cyber

Met een brede achtergrond in politiewerk, beveiliging en cyberveiligheid heeft Bryan zijn analytische en organisatorische vaardigheden succesvol gecombineerd met operationele ervaring. Naast zijn leidinggevende functies, waaronder bij de Nederlandse politie, heeft hij ook expertise opgebouwd in digitale veiligheid en cyberdreigingen. Hij heeft diverse teams geleid en projecten uitgevoerd in uitdagende omgevingen, waarbij hij niet alleen mensen samenbrengt, maar ook innovatieve oplossingen biedt voor zowel fysieke als digitale bedreigingen, waaronder cybercriminaliteit en digitale terrorismebestrijding.

Na het doorlopen van de opleiding ontvangt u een certificaat. Het certificaat heeft een geldigheid van 1 jaar. Hierna is het mogelijk om het certificaat te verlengen door middel van een hercertificering opleiding.

De kosten van de opleiding zijn afhankelijk van de duur, inhoud en eventuele aanvullende wensen. We bieden ondersteuning in het vertalen van de behoeften naar een concreet onderwijsplan en eindtermen. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte en onderwijsplan.

Opleidingskenmerken

Contacturen
32
Vaardigheidsniveau
Basis (2 sterren)
Taal
nederlands, engels
Studenten
20
Toetsing
ja